Bridget Jones’ baby: Dagbøkene

 

Etter mange års ventetid er Helen Fielding tilbake med en ny bok om Bridget Jones – endelig. Vi møter en eldre og mer desperat Bridget. Hun er singel, hun er suksessfull, hun er tynn – og fortsatt barnløs. Det blir det brått en slutt på. Men hvem er egentlig faren?

 

Singel og barnløs

Fra første stund møter vi en desperat Bridget. Hun er sent ute, hun er bakfull og hun har panikk. Ikke bare fordi hun er for sent ute til en dåp, men fordi hun er for sent ute til babydeadline. Hun ser gravide kvinner overalt, og må kjempe mot et intenst press fra moren om å produsere barnebarn. Og hva er vel en bedre start på en Bridget Jones-bok enn at hun er på vei til en dåp der hun er gudmor, og i bilen på vei til kirken får vite at gudfaren er ingen ringere enn eks-forloveden?

Det blir et pinlig møte med Mark, som ender med store mengder alkohol, sex og en noe ufin avskjed fra Mark dagen derpå. Når Bridget noen dager senere møter på sin andre eks, Daniel, går det som vi alle mistenker, de havner i samme seng.

 

Daniel vs. Mark

Gjennom tilbakeblikk får vi vite hvordan det ble slutt mellom Mark og Bridget på forlovelsesfesten, og så klart var Daniel involvert. Man kan trygt si at forholdet mellom Mark og Daniel er på sitt verste. Og som om dette ikke var nok, oppdager Bridget at hun er gravid. Mark og Daniel kan begge være faren. To erkefiender som plutselig deler noe veldig spesielt: De kan begge være far til Bridgets baby. Det blir komedie, tårer, intriger og panikk når karrierekvinnen Bridget forsøker å identifisere hvem som er faren, og ikke minst holde stand mellom to kranglende fiender.

 

En lykkelig slutt?

Uten å røpe for mye, kan vi si at Bridget til slutt blir lei maset fra de to barnefedrene og bestemmer seg for at hun ikke trenger dem. Hun har fått det hun ønsker seg alle mest, hun har en baby. Og vi ler og føler med henne mens vi følger hennes reise gjennom graviditeten, i alt fra emosjonelle stadier, råd fra fulle single venner – og «selvtilfredse mødre», og kjærligheten til babyen – og til mat! Men mirakler skjer, spesielt i litteraturen, og jammen klarer Mark og Daniel å samarbeide om å få Bridget trygt til sykehuset før hun skal føde, og vi får vite hvem Bridget vil være med.

Vi anbefaler alle å lese boka, selv om de har sett filmen. De er nemlig ganske så forskjellige. Helen Fielding er virkelig i sitt ess når hun gir oss en humoristisk og rørende historie fra nok en av Bridget Jones’ dagbøker.

Bokomtale skrevet av Sara Enberget til Leseglede november.