Skrivekurs som skaper heltidsforfattere

Det er kommet heltidsforfattere ut av deltakelse på Kjersti Wolds skrivekurs. Velkommen til kreativt skrivekurs med den prisbelønnede forfatteren i Nye Tillens lokaler i Oslo, 20. januar kl. 11. 

Kursholderen selv har imidlertid et beskjedent forhold til dette faktumet:

«Jeg har hatt en del kursdeltakere som har utgitt bøker, og noen av dem har blitt heltidsforfattere, men dette har de helt og holdent æren for selv», mener Kjersti Wold.

Hun forteller at hun har fått mange hyggelige tilbakemeldinger på skrivekursene sine opp gjennom årene. Men det er en ting forfatteren setter særlig pris på.

«Det som varmer mest, er når deltakere sier at kurset ga noe mer enn bare teknisk trening. Det er når de blir eksistensielt berørt som mennesker at jeg opplever at kurset har vært vellykket.»

Også for sakprosaforfattere

Spørsmålet er om kurset også kan hjelpe sakprosaforfattere med skrivingen. Det viser seg at det er det samme med forfattervirket som med språkvaskprofesjonen; virkemidlene har sitt opphav i den skjønnlitterære sjangeren.

«De vil lære om strukturering av en tekst, og om skjønnlitterære virkemidler som kan brukes innen sakprosa. De kan også bli mer bevisste på hva som kreves for å gjennomføre en skriveprosess fra idé til ferdig produkt.»

Kjersti Wold regnes som en mentor innen kreativ skriving. Hun har utgitt 19 bøker i ulike sjangre. Blant annet Skrivekurs for skrivelystne sammen med Gro Dahle og Norunn Askeland, Velkommen til språket sammen med Gro Dahle, samt Idébok for skapende skriving.

Slik melder du deg på:

Når: Lørdag 20. januar 2018
Kl. 11.00-18.00

Hvor: Nye Tillens lokaler i Pilestredet 75C, inngang 30

Pris: 1 500 kr

Du melder deg på gjennom å betale kursavgift på kr 1 500 til kontonummer 9235 38 84400.

Kursets innhold

Du får jobbet med praktiske skriveøvelser. Og kurset vil omhandle hva som skal til, for å få en bokidé inn mellom to permer: Hvordan drive research, hvordan utvikle teksten underveis, og hvordan henvende seg til ulike forlag. Vi i Nye Tillen vil kunne være behjelpelige med redaktørløpet i etterkant, for de som ønsker å jobbe mot utgivelse.

Hør gjerne med oss på post@nyetillen.no eller telefon 48 50 80 60 om du har spørsmål.

NB: Bindende påmelding. Melder du deg av senere enn syv virkedager før kursstart, vil full deltakeravgift bli belastet. Ved sykdom dokumentert med legeerklæring refunderes beløpet.